Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een “permanente” ontharingsmethode dat elk haartje afzonderlijk aanpakt. Het is een veelgebruikte methode voor het verwijderen van ongewenste gezichtsbeharing. Het voordeel van deze techniek is dat alle haarkleuren en haardiktes kunnen worden behandeld.

Met een dun steriel wegwerpnaaldje wordt er langs de haarschacht in het haarzakje gestoken. Daarna wordt er in het haarzakje een stroomstootje gegeven, waardoor de haarpapil wordt vernietigd. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed de haar bereiken en stopt de groei.

Belangrijk om te weten
Een haar groeit veel langzamer dan je denkt. Gemiddeld, geldt er voor teruggroei het volgende:
• diep, stug haar: 5 tot 6 weken
• normaal, medium haar: 6 tot 9 weken
• ondiep, dun (vlas) haar: 8 tot 10 weken

Dit betekent dat je eigenlijk pas twee maanden nadat je gestopt bent met het uittrekken van de haren kunt bekijken hoe de eigenlijke situatie op dat moment is. Het lijkt dan vaak of er plotseling meer haar is gaan groeien, laat je dus niet verontrusten.

Behandelperiode

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 à 2 jaar.
De hoeveelheid haren en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen de behandelingen wordt echter steeds groter naarmate je bezig bent. Het is aan te raden om haren tussentijds niet meer uit te trekken, maar af te knippen. Zo kan het verloop van de definitieve ontharing via elektrisch ontharen beter worden gevolgd. Als het gewenste gebied na verloop van tijd geheel is onthaard, zul je toch na enkele weken of maanden nog eens terug moeten komen om de zogenaamde rusthaartjes te laten verwijderen. De kosten voor elektrisch ontharen worden bepaald naar aanleiding van het behandelplan.

Maak een afspraak 0499-377801